Vervolg van de tuin

Vervolg van de tuin

november 18, 2016  |  Klussen

In de vorige blogs vertelde ik al dat ik mijn tuin wilde veranderen. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang en het leek mij een goed idee om jullie te vertellen wat er allemaal precies gebeurt nu! Zoals ik al uitgelegd had wilde ik mijn tuin voornamelijk aanpassen zodat ik meer ruimte heb voor auto’s die ik ga opknappen. Ook wilde ik de auto’s makkelijk in en uit de tuin kunnen rijden. Gisteren is de tuin helemaal leeg gehaald, alleen mijn schuur staat er nog. Die wil ik namelijk gewoon houden.

 

Weer aan de slag!

Vanmorgen zijn we begonnen met het leggen van grind zodat de auto’s daar makkelijk overheen gereden kunnen worden. Het grind is in een cirkel neergelegd met een pad naar mijn oprit. Ik heb dus eigenlijk een soort mini rotonde in mijn eigen tuin, haha. Dat leek mij zelf de handigste vorm om makkelijk te kunnen manoeuvreren. Ik heb zelf meegeholpen omdat ik natuurlijk ook nog wel handig ben. Ik heb alleen wel mijn telefoon tijdens de werkzaamheden beschadigd. Er zitten flinke krassen op het scherm en er zit zand in de gleuven. Ik ben van plan om binnenkort een nieuwe te kopen, als de tuin klaar is. Ik ga zeker niet de allernieuwste halen, want ik doe nooit zo voorzichtig met die dingen. Mij lijkt de refurbished iPhone 5s wel wat. Die is toch nog redelijk modern, maar als er wat mee gebeurt heb ik niet de hoofdprijs betaald. Voorlopig wil ik me eerst richten op de tuin. Vanmiddag, toen het grind eenmaal lag, zijn we begonnen aan de overkapping naast mijn schuur. Dat was een flinke klus, maar we zijn aardig opgeschoten. Het frame staat er al, nu moet er alleen nog een dak op komen. Als het goed is wordt dat morgen gedaan. Het gaat sneller dan ik had gedacht, er wordt flink doorgewerkt! Ik ben er erg blij mee! Binnen 3 dagen is de basis gewoon al klaar. Zelf vind ik het grind en de overkapping het meest belangrijk, want dan wordt het opknappen van auto’s een stuk makkelijker en efficiënter. Toch wil ik ook dat mijn tuin er een beetje gezellig uit komt te zien. Ik wil in de zomer wel gewoon lekker buiten kunnen zitten en niet tegen een kale grindvlakte aankijken. Volgende week beginnen we daarom met het beplanten van de ‘rotonde’ en de borders langs de schutting. Ik denk dat ik het vrij strak wil houden. Mijn voorlopige plan is om overal lage hagen te planten langs de randen en in de borders wil ik voornamelijk vaste planten die makkelijk te onderhouden zijn. Ik heb namelijk niet zoveel zin om na een dag klussen ook nog in de tuin te moeten werken. Misschien is het ook wel een idee om wat kleine bomen te planten, dan heb ik ook wat hoogteverschil in de tuin qua beplanting. De gaten tussen de planten worden opgevuld met bodembedekkers die het goed doen in de schaduw. Als alles meezit kan ik volgende week dus al genieten van mijn nieuwe tuin


Leave a Reply