Verschillende merken motorolie

Verschillende merken motorolie

mei 26, 2017  |  Techniek

Motorolie is van belang om de motor van je auto of van andere voertuigen in goede conditie te houden. Als je geen gebruik maakt van motorolie is de kans zeer groot dat de motor gaat slijten. Dit kan leiden tot dure reparaties of een vervanging van de motor. Het is dus noodzakelijk om regelmatig het oliepeil te controleren en eventueel bij te vullen. Motorolie is verkrijgbaar van verschillende merken, zoals Eurol en Castrol.

De motorolie van Eurol

Eurol is een Nederlands bedrijf dat in Nijverdal gevestigd is. Dit bedrijf is opgericht in 1977 en maakt sindsdien olie voor diverse vervoersmiddelen. Eurol is uitgegroeid tot een bekend bedrijf en levert aan meer dan 75 landen. Eurol levert olie voor onder andere auto’s, vrachtwagens en motoren. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Eurol terecht voor de juiste olie van de hoogste kwaliteit.

Qua motorolie heb jij bij Eurol keuze uit verschillende soorten voor diverse voertuigen. De Eurol Geo-Max FE 5W30 60L is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor vrachtwagens. Deze olie is geschikt voor moderne en oude vrachtwagens. Het bespaart brandstof, houdt de motor schoon en het beperkt de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. Eurol Ultrance PSA 0W30 is geschikt voor motoren die op diesel of benzine rijden. Deze is speciaal ontwikkeld voor de nieuwste personenauto’s van de merken Citroën en Peugeot. Voor een breed scala aan automerken heeft Eurol de Super Lite 5W50 SM/CF motorolie gemaakt. Deze is geschikt voor benzine- en dieselmotoren, ook als deze een turbo hebben. Je kunt deze olie gebruiken voor je personenauto of voor lichte bedrijfswagens. Het beschermt tegen slijtage en vuil en het bespaart brandstof.

Castrol motorolie

De oprichter van Castrol begon in 1899 zijn eigen bedrijf voor smeermiddelen. De naam is afgeleid van ‘castorolie’, een plantaardige olie die toegevoegd werd aan de middelen om ze betere eigenschappen te geven. Castrol is werkzaam in meer dan 46 landen en het leveringsnetwerk beslaat 120 landen. Dit maakt Castrol tot één van de bekendste producenten van olieproducten.

Net als Eurol levert Castrol olie voor diverse voertuigen en doeleinden. Heb je een auto met een oliefilter? Maak dan gebruik van de Classic XL 20W50 motorolie. Het heeft een zeer goede bescherming tegen slijtage en bij zware belasting blijft de oliedruk uitstekend. Deze motorolie kan het hele jaar door gebruikt worden. De Edge 5W30 C3 is ontwikkeld voor een benzinemotor of een dieselmotor. Deze motorolie wordt aangeraden door autofabrikanten waardoor je ervan verzekerd bent dat dit een goed product is. De motor wordt hierdoor efficiënter, de prestaties worden verbeterd en de motor wordt beschermd bij diverse temperaturen. Zoek je een zeer sterke motorolie? Dan is de Edge 0W30 A5/B5 208L olie een goede optie. Deze geavanceerde olie is ontwikkeld voor de nieuwste motoren die zwaar belast worden. De voordelen hiervan zijn onder andere de verminderde wrijving, de optimale motorprestaties en de verminderde afzettingen in de motor.

Motorolie uitkiezen

Bij het uitkiezen van motorolie is het van belang om te controleren of de olie geschikt is voor het voertuig. Dit staat vaak in de productomschrijving, evenals de kenmerken en voordelen van de olie.


Leave a Reply