Planten in plaats van auto’s

mei 19, 2016  |  Hobby's

Het is wat anders dan klussen in huis of aan oude auto’s, maar ook in de tuin kan ik genoeg doen. Nu het zulk mooi weer is geweest zie ik dat alles echt superhard is gegroeid. Bij mijn oude huisje heb ik best wat grond. Ik doe er nooit zo veel mee, maar nu dacht ik dat het misschien leuk is om wat bomen te planten. Dat geeft meteen schaduw in de zomer en het staat ook wat gezelliger dan alleen wat gras en lage plantjes. En bovendien is het veel leuker grasmaaien als je ergens omheen kunt maaien dan alleen maar rechte baantjes lopen!

Bomen uitzoeken

Na wat zoekwerk online kwam ik op de website van Directplant waar je echt heel veel tuinplanten kunt bestellen die ze dan bij je thuis bezorgen. Dat lijkt me wel handig met bomen, want die krijg ik natuurlijk nooit in mijn eigen auto. Omdat ik best wat ruimte heb, dacht ik aan een aantal fruitbomen. In de nazomer kan ik dan appels en peren plukken en er iemand blij mee maken. Als ik op den duur echt heel veel oogst heb, kan ik het misschien ook nog wel verkopen en heb ik meteen een leuk zakcentje om aan automaterialen uit te geven! Daarnaast ben ik gevallen op de esdoorn; deze hebben zulke mooie herfstkleuren. Ik ga straks nog helemaal met de seizoenen meeleven, ha ha! Aan de voorkant wil ik een paar leibomen, dat past wel bij mijn huis. Als ik dan nog een haagje van Taxus plant, is de voortuin wel zo’n beetje klaar. Het is even een investering zo na de aanschaf van de afzuigkap, maar ik denk toch dat ik het allemaal in één keer bestel. Het scheelt in de bezorgkosten en het heeft ook allemaal tijd nodig om te groeien. Des te eerder kan ik weer appels uit mijn eigen tuin eten.


Leave a Reply