Alle printmogelijkheden in huis

Alle printmogelijkheden in huis

augustus 18, 2017  |  Kantoor

Print jij thuis regelmatig iets uit en bevalt dat je toch niet helemaal? Of heb je voor een kantoor een geavanceerde printer nodig? Dan kan het zijn dat de huidige printer aan vervanging toe is. Een goede printer kan alles uitprinten wat jij nodig hebt, of dit nu een belangrijk document, een werkstuk of een foto is. Vooral op een kantoor is het belangrijk dat afdrukken niet te veel kosten, dat ze snel worden geleverd en dat het er professioneel uitziet. In dit artikel geven we tips voor enkele geavanceerde printers evenals enkele punten voor het onderhoud van een printer.

 

De juiste printer uitkiezen

Welke printer je nodig hebt hangt af van hetgeen je wil afdrukken. Als je alleen afdrukken in zwart-wit maakt volstaat een simpele printer. Print je juist graag veel foto’s, afbeeldingen of documenten in kleur uit? Dan is de all in one printer de beste keuze. Deze printer is verkrijgbaar voor A3 of A4 formaat en maakt prachtige kleurenprints. De kwaliteit hiervan is veel beter dan van een simpele kleurenprinter. Je hebt keuze uit diverse merken en modellen binnen de all in one printer categorie. Om de juiste keuze te maken kun je de kenmerken van meerdere modellen vergelijken. Als je alle printmogelijkheden in huis wil hebben, dan kun je kiezen voor de Kyocera taskalfa. Deze printer is gemaakt voor gebruik op een kantoor. Met deze printer kun je tegen een zacht prijsje afdrukken maken met een zeer goede kwaliteit en heldere kleuren. Tevens kun je hiermee kopieën maken en documenten of afbeeldingen scannen. Eventueel kan ook de optie om te faxen toegevoegd worden. Deze veelzijdige printer mag niet ontbreken als je deze opties nodig hebt voor het uitvoeren van werk.

 

Waarom is een goede printer belangrijk?

Een goede printer is om diverse redenen van groot belang. De ideale printer biedt meerdere mogelijkheden zodat je slechts één apparaat nodig hebt. Dit is veel efficiënter en in de meeste gevallen goedkoper dan dat je voor elke taak een ander apparaat nodig hebt. Tevens neemt het minder ruimte in beslag. Een goede printer levert daarnaast kwalitatief betere afdrukken. De kwaliteit van de afdrukken is vooral van belang als je deze nodig hebt voor je bedrijf. Slechte of wazige afdrukken met fletse kleuren wekken de indruk dat je als bedrijf slordig te werk gaat. Je wil natuurlijk niet dat klanten zo over je denken. Als je de afdrukken alleen thuis gebruikt wil je ook dat ze er mooi en netjes uitzien, zeker als je bijvoorbeeld geprinte foto’s ter decoratie wil gebruiken. Goede printers kosten vaak wat meer in de aanschaf, maar uiteindelijk bespaart het je geld. Ze gaan langer mee waardoor je minder geld kwijt bent aan reparaties. Tevens is de kans veel kleiner dat je binnen een korte tijd weer een nieuwe printer aan moet schaffen. Dat een printer duur is, wil niet zeggen dat het gebruik ook veel geld kost. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een dure printer die wel zeer betaalbare afdrukken van hoge kwaliteit levert. Tot slot zorgt een snelle printer ervoor dat het werk geen vertraging oploopt door het wachten.

 

De printer onderhouden

Een printer gaat net zoals andere apparaten langer mee als je deze goed onderhoudt. Tevens zal de kwaliteit van de prints niet achteruit gaan. Vergeet bij een schoonmaakrondje door het huis niet om ook de printer even stofvrij te maken. Controleer af en toe of het inktpatroon nog goed is en vervang deze op tijd. Zo voorkom je dat je halverwege een printopdracht moet stoppen. Het is handig om altijd een nieuw inktpatroon in huis te hebben zodat je deze meteen kan vervangen. Dit is vooral een goede tip als je regelmatig print en daardoor snel door de inkt heen gaat. Je hoeft dan niet plotseling naar de winkel te gaan om een nieuwe te halen. Mocht de printer toch kuren krijgen, dan kun je voor een printer reparatie kiezen. Een expert kijkt de printer dan na en vervangt onderdelen die niet meer werken. Dit is erg praktisch als je liever geen nieuwe printer wil aanschaffen. Tevens kunnen zij de printer een grondige onderhoudsbeurt geven. Als je zelf niet zoveel verstand hebt van printers dan kun je dit aan de deskundigen overlaten.


Leave a Reply